loading...
ایران کازمد - فروشگاه محصولات آرایشی بهداشتی دست ساز، ارگانیک و گیاهی
ایران کازمد بازدید : 59 پنجشنبه 06 آذر 1399 نظرات (0)

گیاه پر خاصیت بابونه را بهتر بشناسیم

از زبان ویکی پدیا بابونه نامی عمومی است که برای انواع مختلفی از گیاهان هم‌خانواده با مینای چمنی (از تیرهٔ کاسنیان) به کار می‌رود. در طب سنتی از دو گونه از این گیاهان، شامل بابونه آلمانی و بابونه رومی برای ساخت خیسانده و دمنوش استفاده فراوان می‌شود.

غالبا این گلها خشک می‌شوند و برای تهیه چای مورد استفاده قرار می‌گیرند، اگرچه که برگ های تلخ این گیاه نیز خوراکی هستند. د و نوع رایج گل بابونه عبارتند از آلمانی و رومی که هر دو حاوی خاصیت آرامش بخشی ملایمی هستند و حدود 30 دقیقه بعد از مصرف، اثر آرام بخشی خود را نشان می‌دهند.

فواید بابونه | خواص گياه بابونه

بابونه سرشار از آنتی‌اکسیدان ‌ها و فلاونوئید‌ها است و در نتیجه فواید سلامتی شگفت انگیز بسیار زیادی دارد که به موارد زیر می‌توان اشاره کرد

  • بهبود کیفیت خواب
  • کاهش اضطراب
  • درمان افسردگی
  • تسکین دهنده سیستم عصبی
  • بهبود بهداشت لثه و دهان
  • یک عامل ضد التهابی
  • یک عامل ضد باکتری
  • بهبود سلامت قلب
  • دارای خاصیت ضد سرطانی
  • بهبود بهداشت و سلامت پوست
  • مبارزه با آسیب ‌رادیکال های آزاد
  • افزایش و تقویت تولید کلاژن
  • کاهش لکه های پوستی
  • درمان آلرژی
  • جلوگیری از کم آبی بدن
  • کمک به هضم و گوارش
  • کاهش گرفتگی عضلات شکم
  • کاهش نفخ
  • درمان سرما خوردگی

خواص گیاه بابونه و تاثیر آن در زیبایی پوست و مو

گیاه بابونه آن‌قدر خاصیت دارد که حتما پس از خواندن این مقاله شما هم از خواص متعدد آن تعجب خواهید کرد. بابونه نه تنها خاصیت دارویی دارد، بلکه در زیبایی پوست و مو نیز مؤثر است.
اگر بخواهید برای رهایی از استرس روزمره از یک چای گرم نام ببرید، آن چای چیست؟ البته که چای بابونه.

همه ما می‌دانیم که چای بابونه فوق‌العاده است؛ اما آیا می‌دانستید که این گیاه، زمانی که به صورت موضعی مورد استفاده قرار بگیرد نیز مفید است؟

بابونه با داشتن خواص متعدد به کاهش استرس و بهبود زخم‌ها کمک می‌کند و افزون بر آن، برای پوست و مو فواید بسیاری دارد.

عصاره گیاه بابونه چیست؟

بابونه دارای تاریخچه‌ای غنی در زمینه درمان درد‌های مختلف و بیماری‌هایی است که می‌توان قدمت آن را به تمدن مصر و یونان نسبت داد. گل بابونه از خانواده کاسنیان، گروهی از گل‌هایی شبیه گل مینا است.

با وجود اینکه بابونه انواع متنوعی دارد اما امروزه دو گونه آلمانی و رومی آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیشتر ما تصور می‌کنیم که مزیت این گیاه در آرام‌بخش بودن آن است اما خواص گیاه بابونه بیش از این است.

این گیاه به سبب داشتن خواصی چون ضدالتهاب، ضدحساسیت و آنتی‌باکتریال بودن، به رشد مجدد موهای سالم کمک می‌کند. افزون بر اثر نرم‌ کنندگی برای پوست سر، بابونه بر تغذیه و تقویت فولیکول‌های مو نیز مؤثر است و سبب تحریک رشد موهایی سالم‌تر و با ضخامت بیشتر می‌شود.

بابونه همچنین خواصی چون ضدالتهاب، ضدقارچ، آنتی‌باکتریال و ضدعفونت بودن برای پوست دارد. طبق مطالعات انجام شده، این گیاه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و اسانس‌های روغنی بوده و برای پوست‌های حساس مناسب است و به واسطه خنثی کردن رادیکال‌های آزاد به کاهش تحریک‌های پوستی کمک می‌کند.

خواص گیاه بابونه در زیبایی پوست

از خواص کم‌نظیر بابونه می‌توانید برای زیبایی پوست‌تان بهره ببرید. اگر دچار آکنه پوست و صورت هستید، ماسک‌ ضد جوش حاوی عصاره بابونه به عنوان یک درمانبرای رفع آکنه عمل می‌کند. بابونه همچنین می‌تواند پوست شما روشن کند و در جوان‌سازی آن مؤثر باشد.

بابونه به رفع آکنه کمک می‌کندامروزه یکی از کاربردهای بابونه در مراقبت از پوست، استفاده از آن برای رفع جوش صورت و اثرات سوء آن است.

آکنه از جمله مشکلات پوستی است که در آن، منافذ پوست توسط باکتری‌ها، چربی اضافی پوست و دیگر آلودگی‌ها مسدود می‌شوند و پس از التهاب، به صورت جوش‌های قرمز بزرگ روی پوست، به ویژه پوست صورت ظاهر می‌شود.

بابونه برای درمان آکنه، یکی از معمول‌ترین مشکلات پوستی، مؤثر است؛ مشکلی که اکثر مردم به نحوی آن را تجربه می‌کنند و تلاش برای رهایی از آن می‌تواند اثر منفی بر سلامت فیزیکی و روانی افراد داشته باشد.

خواص گیاه بابونه به سبب خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌باکتریال خود، که حاصل وجود ترکیباتی چون آلفابیزابولول، فلاونوئیدها و کامازولن است، بر کاهش آکنه تأثیر دارد. ماده آلفابیزابولول تأثیر مثبت درمانی در کاهش التهاب پوست در موضع استفاده‌ شده دارد.

اثرات ضدالتهابی عصاره این گیاه برای رفع آکنه در تحقیقی متمرکز مورد بررسی قرار گرفت که در همه موارد کامازولن از جمله ترکیبات مؤثر در فعالیت ضدالتهابی عصاره بابونه نشان داده شد.

بابونه رنگ پوست را روشن می‌کندبسیاری از زنان و مردان به دنبال موادی هستند تا به واسطه آن، رنگ پوست خود را تغییر دهند یا به طور کلی آن را روشن کنند.

افرادی که از مشکل هیپرپیگمانتاسیون (تجمع لکه‌های تیره روی پوست) رنج می‌برند، خواستار محصولات مؤثری هستند که به آنها در روشن کردن پوست کمک کند و نشانه‌های آسیب وارده در اثر اشعه فرابنفش را، که طی سالیان متمادی ایجاد شده‌اند، کاهش دهند. روشن کردن پوست از جمله خواص گیاه بابونه است.

بسیاری از افراد از کرم‌های متعددی استفاده می‌کنند و پوست خود را با روغن‌های خاصی ماساژ می‌دهند تا پوست‌شان روشن شود، حتی اگر درباره اینکه کدام ویژگی گیاه این تأثیر را دارد چیزی ندانند.

بابونه | گیاه بابونه | ایران کازمد

آیا بابونه به روشن کردن پوست کمک می‌کند یا اثرات آن فقط تصادفی است؟

طبق مطالعه‌ای که به بررسی تأثیر ترکیبات محصولات طبیعی بر هیپرپیگمانتاسیون اختصاص داشت، مشخص شد ژل لایه بردار حاوی بابونه یکی از ترکیبات طبیعی قوی برای رفع تیرگی پوست است.

پژوهش دیگری درباره استفاده از عصاره‌های گیاهی برای روشن‌سازی پوست، فهرستی از ترکیبات متعدد یافت‌شده در عصاره‌های گیاهی را ارائه داده است که می‌توانند بر روشن‌سازی پوست تأثیر قابل توجهی بگذارند. این تحقیق فلاونوئیدها و نقش آنها را در کاهش چشمگیر فعالیت ملانین (مسئول رنگ پوست) برجسته می‌سازد.

فلاونوئیدها از جمله ترکیبات مهم یافت‌ شده در بابونه به شمار می‌روند.بابونه در جوان‌سازی پوست مؤثر استاز جمله خواص گیاه بابونه برای پوست، جلوگیری از پیری پوست و کاهش نشانه‌های پیری زودرس مانند چین و چروک، مشکلات رنگ پوست و کک و مک است.

این‌گونه نشانه‌ها زمانی در پوست ظاهر می‌شوند که پوست در معرض عوامل مضر محیطی مانند اشعه‌های ماورای بنفش، آلودگی، دود سیگار و دیگر موارد قرار بگیرد. به جای انتظار کشیدن برای بروز نشانه‌های پیری زودرس، بهتر است از وقوع آنها پیشگیری کنید.

یکی از راهکارهای مؤثر استفاده از محصولاتی بر پایه بابونه است.بابونه شامل مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان (پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها) است. آنتی‌اکسیدان‌ها برای مبارزه با اثرات منفی حاصل از عوامل محیطی ذکرشده و از بین بردن رادیکال‌های آزاد لازم و ضروری هستند.

خواص درمانی گیاه بابونه

ما درباره خواص گیاه بابونه در زیباسازی پوست صحبت کردیم. حالا قصد داریم به خواص درمانی این گیاه فوق‌العاده بپردازیم. بابونه همچنین توانایی مقابله با برخی مشکلات پوستی را دارد که بر زندگی روزمره فرد تأثیر بسزایی دارد.

1- از بین بردن سموم

هر دو نوع این گیاه، عرق زیادی تولید می‌کنند. سموم را از بین می‌برند و عوامل عفونتی را کاهش می‌دهند. همچنین در مدتی کوتاه و به طور همزمان حرارت بدن را پایین آورده و در کاهش تب موثر هستند. از این رو به عنوان دارو های تب بر شناخته می‌شوند.

2- پیشگیری از عفونت

هر دو نوع این گیاه، دارای خواص ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیکی بسیار خوبی هستند که به عفونت های ناشی از باکتری‌ها و قارچ‌ها اجازه نمی دهند که تکثیر شوند. همچنین باعث از بین رفتن عفونت هایی می‌شوند که در حال حاضر وجود دارند.

این روغن‌ها داروهای مفیدی هستند که انواع کرم های روده را نیز از بین می‌برند. اگر برای مو مصرف شوند، شپش‌ها و انگل های موجود در پوست سر را از بین می‌برند و در مقابل عفونت ها، از پوست سر و موی شما محافظت می‌کنند.

3- کاهش افسردگی

هر دو نوع این گیاه در مبارزه و رفع افسردگی بسیار موثر هستند. بابونه، احساس غم، افسردگی، ناامیدی و تنبلی را از بین می‌برد و باعث شادی و هیجان شما می‌شود. حتی بوی این روغن‌ها می‌تواند برای رفع افسردگی و داشتن خلق و خوی خوب به شما کمک کنند.

4- بابونه و فشار خون

بابونه رومی در ایجاد آرامش، رفع ناراحتی، عصبانیت به ویژه در کودکان موثر می‌باشد. در حالی که بابونه آلمانی به بزرگسالان در درمان التهاب کمک می‌کند، به طور ویژه ای در جهت درمان سیستم گوارشی و ادرار نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هر دو نوع گیاه بابونه، فشار خون را کاهش داده و سبب فروکش کردن تورم عروق خونی می‌شوند.

5- بهبود گوارش

گیاه بابونه به عنوان یک اشتهاآور، بر عملکرد صحیح معده و تقویت آن، تاثیر بسزایی دارد. ترشحات مایعات گوارشی را افزایش داده و عمل هضم و گوارش را آسان می‌کند و به سلامت کبد و کارکرد جریان صفرا نیز بسیار کمک می‌کند.

بابونه همچنین به عنوان کولاگوگ نیز عمل می‌کند. به این معنا که ترشح اسید هیدروکلریک، صفرا و آنزیم های معده را افزایش داده و بدین وسیله قدرت گوارش و هضم را افزایش می‌دهد.

6- درمان روماتیسم

بابونه اختلالات سیستم گردش خون را درمان کرده و باعث تحریک گردش خون می‌شوند و خون را از وجود سمومی مانند اسید اوریک، پاک و سم زدایی می‌کنند.

بدین ترتیب به درمان بیماری هایی مانند روماتیسم، ورم مفاصل ناشی از گردش خون نامناسب و تجمع اسید اوریک کمک می‌کنند. از روغن آن می‌توان به عنوان داروی ضد التهاب و درمان کننده ورم نیز استفاده کرد.

7- محافظت از پوست

این گیاه به دلیل کاربرد هایی که در لوازم آرایشی دارند، در دنیا از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. زیرا زخم ها، لکه های پوستی و جوش‌ها را نیز برطرف می‌کنند و به عنوان التیام بخش (سیکاتریزان) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین، زخم ها، بریدگی‌ها و کبودی های ناشی از عفونت را بهبود می‌بخشند. بنابراین می‌توانیم بگوییم که بهبود دهنده زخم نیز هستند.

بابونه | گیاه بابونه | ایران کازمد

8- تسکین درد

آنها دارای خواص ضد درد بوده و در کاهش درد عضلات و مفاصل، نقش موثری را ایفا می‌کنند. همچنین سردرد های شدید، سینوس ها، دندان درد و آسیب های استخوانی را کاهش می‌دهند.

بابونه در کاهش درد شدید عصبی که به دلیل انقباض رگ های خونی رخ می‌دهند و عصب نهم جمجمه را احاطه می‌کنند، بسیار موثر است. بابونه در پایین آوردن فشار نیز بسیار موثر است.

9- از بین برنده گازهای اضافی

این گیاه در خروج گاز از روده و معده بسیار مفید هستند و خوب عمل می‌کنند. همچنین از تشکیل گاز اضافی جلوگیری می‌کنند، باعث آرامش بدن می‌شوند و فشار خون را پایین می‌آورند.

آنچه مهم می‌باشد این است که این روغن، خطرات جدی ناشی از گازهای اضافی مانند جمع شدن هوا در نای را از بین می‌برند که حتی ممکن است باعث مرگ شوند.

10- تقویت سیستم عصبی

بابونه تقریبا تمام اختلالات مربوط به اعصاب یا واکنش های زیادی که باعث تشنج، انقباض، عصبانیت و از دست دادن کنترل اندام‌ها می‌شوند را تسکین می‌دهند.

آنها نوعی داروی اعصاب هستند به این معنی که سلامتی اعصاب و سیستم عصبی را در وضعیت خوبی قرار می‌دهند و باعث حفظ عملکرد مناسب سیستم عصبی می‌شوند.

11- تقویت بدن

آنها نوعی داروی تقویت کننده و نیروبخش طبیعی هستند، یعنی باعث تقویت پوست، عضلات و اندام های داخلی بدن می‌شوند.

فواید دیگر بابونه برای بدن و سلامتی

روغن و دمنوش بابونه، ضد حساسیت هستند و با دفع سموم به درمان آکنه و از طریق تعریق، به تمیز کردن غدد عرق و چربی کمک می‌کنند. به عنوان یک داروی ادرار آور، سیستم ادراری و کلیه‌ها را با تحریک افزایش ادرار، تمییز می‌کنند. علاوه بر این، در سم زدایی خون و حتی افزایش قدرت نیز مفید هستند.

آنها می‌توانند به درمان عفونت های ویروسی مثل اوریون و سرخک نیز کمک کنند و همچنین به عنوان دهانشویه نیز استفاده می‌شوند تا از نفس بد بو و عفونت دهان پیشگیری شود. روغن بابونه آلمانی یک وازودیلاتور است،

بنابراین فشار خون را با باز کردن انقباض عروق، کاهش می‌دهد و در نتیجه از سلامت قلب محافظت می‌کند و احتمال بروز شرایطی مانند آترواسکلروز را کاهش می‌دهد.

بابونه در بهبود زخم مؤثر استاز دوران باستان، کاربرد مهم بابونه تسهیل بهبود زخم با مصرف موضعی آن بوده است. مطالعات زیادی در این باره انجام شده است.

طبق یکی از این تحقیقات، بابونه خشک شدن زخم و اپیتلیزاسیون (ترمیم زخم در اثر رشد بافت پوششی یا اپیتلیوم پوست) را سرعت می‌بخشد؛ این مراحل برای بهبود زخم بسیار اهمیت دارند. در مطالعات صورت‌ گرفته، فعالیت ضد میکروبی عصاره بابونه، کاهش ۶۱ درصدی اندازه زخم، افزایش اپیتلیزاسیون و تسریع بهبود زخم را سبب می‌شود (ترمیم سریع پوست آسیبدیده).

این توانایی بهبود بخشی بیشتر در مطالعات اخیر به اثبات رسیده‌ است. در یک مطالعه، اثرات عصاره بابونه و کورتیکواستروئید در بهبود زخم، مورد تحلیل قرار گرفته است.

نتایج تحلیل‌های مقایسه‌ای نشان می‌دهند که استفاده از بابونه، بهبود کامل و سریع‌تری نسبت به استروئید در زخم‌ها ایجاد می‌کند. مهم است که بدانید اثرات مثبت این گیاه قوی در بهبود زخم، همچنین در مطالعات بالینی بر روی موش‌ها دیده شده است.

بابونه به کاهش استرس کمک می‌کنداسترس یکی از بدترین دشمنانی است که امروزه اکثر مردم گرفتارش می‌شوند. استرس نه تنها سبب ایجاد مشکلات احساسی و روحی می‌شود بلکه تأثیر منفی بر روی پوست شما نیز دارد که منجر به خشکی و بی‌طراوات شدن پوست می‌شود.

خوشبختانه شما می‌توانید با استفاده از چای بابونه و دیگر محصولات بر پایه بابونه، استرس را برطرف کنید و از خاصیت این چای برای جلوگیری از پیری پوست نیز بهره ببرید.

از دوران باستان، رایحه این گیاه قوی همیشه خاصیتی آرامش‌بخش داشته است. امروزه طبق مطالعات صورت‌ گرفته، اهمیت نوشیدن چای بابونه یا استنشاق اسانس روغنی آن در کاهش سطح استرس ثابت شده است.

این امر همچنین کمک شایانی به سلامت پوست می‌کند.بابونه در کاهش نشانه‌های اگزما مؤثر استاگزما یکی از ناهنجاری‌های پوستی شایع است که با ایجاد خارش در پوست، مبتلایان را دچار ناراحتی و مشکل می‌کند.

خوشبختانه از جمله خواص گیاه بابونه برای پوست، ضدالتهاب و آنتی‌باکتریال بودن آن است. کاربرد کرم‌های متشکل از عصاره بابونه رومی در کاهش و بهبود خارش این بیماری مؤثر است.

کرم‌ها یا اسانس‌های روغنی، تقریبا همانند لوسیون هیدروکورتیزون در درمان اگزما مؤثرند.بابونه در درمان پسوریازیس مؤثر استپسوریازیس یک بیماری پوستی است که حدود ۱۲۵ میلیون نفر در سرتاسر جهان به آن مبتلا هستند.

این بیماری دارای نشانه‌هایی چون التهاب پوستی، خارش فراوان و در برخی موارد افسردگی، وابستگی به الکل و مشکلات روانی دیگر است. اگرچه گیاه بابونه مستقیما این بیماری را بهبود نمی‌بخشد اما به کاهش نشانه‌های آزاردهنده آن کمک می‌کند.

طبق بررسی‌های انجام‌شده، اسانس روغنی بابونه در کاهش درد و نشانه‌های آزاردهنده پسوریازیس تأثیر بسزایی دارد. علاوه بر این، خواص ضدالتهابی یافت‌شده در بابونه می‌تواند تا حد زیادی برخی علائم این بیماری‌ پوستی را کاهش دهد.

بابونه | گیاه بابونه | ایران کازمد

خواص گیاه بابونه برای مو

درمان ریزش مو

اگر از ریزش مو رنج می‌برید، بابونه می‌تواند به شما کمک کند. ریزش مو تحت تأثیر عواملی چون سبک زندگی، مشکلات هورمونی و استفاده زیاد از مواد شیمیایی رخ می‌دهد.

محصولات گیاهی به طور طبیعی موی شما را تغذیه می‌کنند. بابونه با تقویت موی شما، از آن در برابر آسیب‌دیدگی‌های خفیف محافظت می‌کند.

این گیاه شامل خواص ضدعفونی است که فولیکول‌های مو را از آلودگی و چربی‌های مسدودکننده رهایی می‌بخشد و رشد مو را افزایش می‌د‌هد. بابونه همچنین مانع از رشد باکتری‌ها شده و موی شما را تمیز و شاداب نگاه می‌دارد.

رهایی شوره سر

گیاه بابونه همچنین داروی گیاهی مفیدی برای درمان شوره سر است و در تسکین خارش حاصل از آن تأثیر دارد. از شامپو ضد شوره حاوی عصاره گیاهی بابونه به طور منظم در نواحی پوست سر استفاده کنید و به آن اجازه دهید تا معجزه‌اش را نشان دهد.

درخشندگی مو

بابونه سبب تغذیه کامل مو می‌شود و به درخشندگی آن کمک می‌کند. رنگ‌دانه‌های زرد گل بابونه، عاری از هر نوع مواد شیمیایی، درخشش خاصی به مو می‌بخشند. این گیاه همچنین از موی شما در برابر آسیب‌های محیطی و موخوره محافظت می‌کند.

گیاه بابونه همچنین یک روشن‌کننده ملایم مو است که روشنایی و درخشش بی‌نظیری به موهای شما می‌بخشد.

آیا شما تاکنون از بابونه برای پوست و موهای خود استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما چگونه باید از خواص گیاه بابونه برای زیبایی مو و پوست استفاده کنیم تا بهترین اثر را از آن بگیریم؟ برای ما و دیگر خوانندگان از تجربه‌تان بنویسید.

منبع : وب سایت لافارر و سایر صفحات فارسی وب

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 230
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 16
  • بازدید امروز : 20
  • باردید دیروز : 42
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 163
  • بازدید ماه : 328
  • بازدید سال : 3,554
  • بازدید کلی : 14,552